Behandelmethodes

Acupressuur     Cranio Sacraal Therapie     Dry-Needling     Healing     
Manuele Lymfe Drainage     Osteopathie     Shiatsu
Acupressuur wordt ook wel drukpuntmassage genoemd. Acupressuur is een aanrakingstechniek die gerelateerd is aan acupunctuur. Hiermee worden de energieën van het lichaam geregeld door het manipuleren van punten op energiebanen die over het hele lichaam lopen. Dit heeft effect op emoties, spanning en op fysieke condities. Het heft blokkades in de meridianen op en laat energie weer stromen.

Shiatsu

Cranio Sacraal Therapie is een behandelwijze, waarbij het doel is een ontspanning te bewerkstelligen in het cranio sacraal systeem (schedelbotten, hersenvliezen, ruggenmergvlies en hersenvochtcirculatie) en het fasciaal systeem (bindweefsel), met behulp van zorgvuldige zachte manuele technieken.

Door de relatie die het cranio sacraal systeem heeft met de een aantal andere systemen in het lichaam (zoals onder andere ademhaling, bloedsomloop en zenuwstelsel) vindt er een wederzijdse beïnvloeding plaats. Binnen het cranio sacraal systeem en het bindweefsel vindt een beweging plaats die we het cranio sacraal ritme noemen. Dit ritme is onafhankelijk van ademhaling en hartslag en is door een therapeut overal op het lichaam te voelen. Het ritme geeft de therapeut informatie over het functioneren van het cranio sacraal systeem. Een storing binnen dit systeem kan tot allerlei symptomen leiden.
Door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, een operatie, stress of verkeerde voeding kan het zelf genezend vermogen van het lichaam verzwakt zijn, waardoor het hulp nodig heeft om van de klachten af te komen. Een cranio sacraal therapeut biedt deze extra hulp, waardoor het zelf genezend proces in het lichaam weer in gang wordt gezet en beperkingen in de weefsels zich kunnen herstellen. Cranio sacraal therapie werkt ook preventief zodat ernstige problemen voorkomen kunnen worden.

Dry-Needling
Dry-Needling is de behandeling van myofasciale triggerpoints, oftewel pijnlijke spierverhardingen, in een skeletspier. Dit doen we met acupunctuur naalden. Dry-Needling is diervriendelijk, minimaal invasief, doeltreffend en effectief.

Healing
Onze natuurlijke energieën raken uit balans ten gevolge van stress, slechte voeding en negativiteit. Talloze nadelige factoren kunnen het genezende mechanisme blokkeren, zodat het lichaam niet goed kan functioneren. Healing levert de energie die nodig is om lichaam, geest en ziel in balans te brengen en de blokkade van het genezende mechanisme op te heffen. De healer behandelt het dier of de persoon als geheel, door een energieblokkade weg te nemen en een gevoel van ontspanning te bevorderen.

De healer legt zijn/haar handen op het lichaam, soms in de lucht erboven en af en toe op het gebied in kwestie. Ook is het mogelijk om een healing op afstand te geven. Dit werkt met behulp van één of meerdere foto’s, waarmee de healer aan het werk kan.

Manuele Lymfe Drainage
Manuele Lymfe Drainage, kortweg MLD, is een speciale massage techniek waarbij je direct werkt op het lymfesysteem. Het is een hele subtiele manier van masseren die door paarden (en mensen) als erg prettig wordt ervaren. Manuele Lymfe Drainage heeft direct invloed op meerdere orgaansystemen in het lichaam, waardoor het een prachtige therapie is die breed ingezet kan worden. Bovendien heeft het geen ongewenste of vervelende bijwerkingen. MLD heeft een parasympatisch (ontspannend) effect op het paard.
Lymfe drainage stimuleert het lymfesysteem en verhoogd de afvoercapaciteit. Afhankelijk van de situatie kan dit zelfs met 75% verhoogd worden. Hierdoor verlaten afvalstoffen sneller het lichaam en treedt er o.a. minder verzuring op in het lichaam (paardenlymfedrainage.nl).
Osteopathie is gericht op een totaalbenadering van het lichaam. Denk hierbij aan het bewegingsapparaat (beenderen, gewrichten en spieren), het orgaansysteem (inwendige organen met bloedvaten en lymfestelsel) en het Cranio Sacrale systeem. Deze systemen werken samen om het mens of dier gezond te houden. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest van het lichaam en dat kan klachten veroorzaken. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging verminderd is en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels.

Shiatsu is een meer dan 4000 jaar oude Japanse acupressuurtechniek.
Shiatsu werkt ook met meridianen, de energiebanen verbonden met de organen in het lichaam. Deze rustgevende en therapeutische werkwijze stimuleert het zelfgenezingsproces in het lichaam. Al tijdens én na de eerste behandeling kun je een duidelijke verbetering waarnemen.

Reacties zijn gesloten.