Behandeling

In de loop van de jaren heb ik me meerdere behandelmethodes eigen gemaakt en daar maak ik tijdens een behandeling ook gebruik van. Ik kijk wat het dier op dat moment nodig heeft en (be)handel daar naar.

Als ik kom is het fijn als uw paard schoon en droog is. Werken voor de behandeling mag, maar beëindig het werk dan een uur of 3 voor de afspraak.

Voor en na de behandeling maak ik meestal een aantal foto’s van het paard. Ik heb een vragenlijst die ik samen met de eigenaar/verzorger in vul. Het is van belang dat er iemand bij de behandeling is die het paard goed kent, indien de eigenaar/verzorger onverhoopt verhinderd is. Ik wil graag zien hoe het paard loopt en het bevoelen met mijn handen. Aan de hand van mijn waarnemingen ga ik het paard behandelen.

Na een behandeling kan het paard vermoeid zijn, of spierpijn krijgen, door de afvalstoffen die vrij komen na de behandeling. Daardoor is een aantal dagen rust belangrijk (3-5), waarbij er natuurlijk wel aan de hand gewandeld mag worden. Geen belasting op het lijf en ook niet longeren of grondwerken. De klacht die er is, kan eerst erger worden (in de regel is dit een goed teken).

Een enkele behandeling zal geen doorslaggevend resultaat geven omdat een ongemak in het lijf ook tijd nodig heeft om te herstellen van een blessure. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van het paard en van de aandoening. Het beste resultaat wordt bereikt na twee of drie behandelingen als er verder geen bijzonderheden zijn.

Om blokkades te voorkomen is het raadzaam om 1 of 2 keer per jaar een preventief consult te laten plaatsvinden.

Reacties zijn gesloten.